Varför vi behöver julen

Det finns säkert en massa människor som någon gång frågat sig själva vad julen egentligen är bra för? En del känner bara ångest och stress, vilket självfallet inte är någonting positivt och trevligt! Är det numera så att julen bara är ett kapitalistiskt påfund som tvingar på oss en massa traditioner som vi klarar oss utan, eller finns det faktiskt fortfarande substans och värde i högtidernas högtid? Vi på Tomtemusem.se tycker absolut så och fler med oss! I denna artikel tänkte vi belysa varför, så gott vi bara kan! Häng med!

Julen för oss samman

Det viktiga med julen är inte alla förberedelser, så som mat och paket, utan en chans att föra familj och vänner samman för riktigt kvalitetstid! Julens själ handlar om att bry sig om varandra, faktiskt hela mänskligheten, något som är viktigt att komma ihåg för att inte materiella ting ska få ta överhanden.

Ingen vill ha en själlös jul

De allra flesta skulle nog hålla med om att de utan att blinka skulle byta bort varenda julklapp mot en chans att umgås med nära och kära, om man tvingades välja. För barnen är det självklart ett svårt val, men även dom skulle nog i backspegeln välja det senare om de fått uppleva konsekvensen av alternativ nummer ett.

Delad glädje är dubbel glädje

Du har med allra högsta sannolikhet hört uttrycket ”delad glädje är dubbel glädje”, och det ligger en hel del sanning i detta som verkligen kan appliceras på julen. Ett helt bord uppdukat med julmat och ett berg med paket förlorar lätt sitt värde utan någon att dela allt det roliga med. Det är någonting som vi klart kan skriva under på!

Slutsats

Med andra ord behöver vi alltså julen för att åtminstone en gång per år komma ihåg vad som egentligen är viktigast i våra liv. Det är inte karriären, hur favoritlaget presterar sportsligt, eller ens hur populär du är på Instagram. Det är de vänner och den familj som du har i ditt liv och som du tacksamt ska värna om ömt!